Digitaltog.dk
Udstillinger o.lign.

Märklin Museum – Märklin Erlebniswelt – På tur til Göppingen

Märklin Museum – Märklin Erlebniswelt

En privat tur fra Danmark til Göppingen og Märklin Museum.

A personal trip from Denmark to Göppingen and the Märklin Museum.

Jeg tog en hurtig søndag/mandag tur til Göppingen for at se Märklin Museum.

DB S Bahn Stuttgart DB S Bahn Stuttgart Fra Stuttgart Flughafen tog jeg S-Bahn linie 3 til Bad Cannstadt
Bad Cannstadt Bahnhof Bad Cannstadt BahnhofBad Cannstadt Bahnhof Bad Cannstadt Bahnhof

Bad Cannstadt Bahnhof

Bad Cannstadt er en temmelig stor gennemkørselsbanegård 4 minutters kørsel med S-Bahn øst for Stuttgart Hauptbahnhof.Det er en klassisk tysk banegård, som adskiller sig fra andre banegårde ved monumentet udenfor!
Stuttgart Neue Schloss Ind til Stuttgart for at tage lidt aftenbilleder. Her et ubehandlet råbillede af Stuttgart Neue Schloss.
Stuttgart 21 demonstration Stuttgart 21 er betegnelsen på et projekt med ombygning af Stuttgart Hbf. Der er stor folkelig modstand mod projektet, og demonstrationerne søges at blive holdt ikke voldelige. Da jeg tog billedet ovenfor blev jeg kontaktet af en herre, som fortalte, at han ville demonstrere klokken 19:01 ved at larme i 1 minut. Jeg var velkommen til at fotografere seancen.Han fortalte, at de var en række mennesker, som demonstrerede på denne måde rundt omkring i Stuttgart.
Stuttgart 21 demonstration Nordsiden af Stuttgart Hbf. Muren til venstre er fuld af protestskrivelser.
Zug in Bad Cannstadt Zug in Bad CannstadtZug in Bad Cannstadt Zug in Bad Cannstadt Morgen i Bad Cannstadt mens jeg ventede på toget til Göppingen.
Zug in Göppingen Zug in GöppingenZug in Göppingen Vel ankommet til Göppingen efter under 30 minutter med toget.
Märklin Werk 1 Göppingen Märklin Werk 1 GöppingenMärklin Werk 1 Göppingen Jeg gik ca. 25 minutter fra stationen i Göppingen til Märklins Werk 1. Eneste lille problem. Märklin Museum viste sig at ligge 30 minutter i den anden retning fra stationen.
Lige ved Märklin Werk 1 er der en bro over banen. Jeg måtte jo lige have et par billeder mere.
Målet for turen. Märklin Museum eller Märklin Erlebniswelt (på dansk oplevelsesverden).Jeg blev kort og godt skuffet. Begrebet oplevelsesverden kalder på aktivitet og overraskelse. Der er mest af alt tale om et meget stor Märklin modeljernbaneforretning med integreret udstilling.

Udstillingen var nydelig og kedelig i montrer og slet ikke komplet i forhold til Märklins produktion. Der var 2 mindre kørende anlæg og lidt fortælleplancher om Märklin og tilkøbte virksomheder.

Det er muligt, at jeg havde for store forventninger, men dem jeg havde blev slet ikke opfyldt.

Kommer du forbi Göppingen / Stuttgart på ferie, så kør forbi, men en smuttur med fly, som jeg tog den, kan museet ikke børe alene.

Der er også en “Fundgrube” … fin mulighed for f.eks. at købe vogne, som ikke er bemalet til egenombygning.

Du kan læse mere på:

www.maerklin.de