Kurser og Webinarer i digital modeljernbane (System Märklin)

Der er flere forskellige kurser at vælge imellem:

1: Grundlæggende digital modeljernbane (Märklin HO digital – på den lette måde)

Få godt fat om begreberne i Märklin H0 digital modeljernbane. Kurset er både for dig, som har en ”gammeldags analog modeljernbane” og dig, som er ret ny med Märklin.

Du bliver klædt på til at komme godt i gang med Märklin digital modeljernbane.

Undervisningen er praktisk og øvelsesorienteret.

Du kommer bl.a. til at ombygge en Märklin BR 89 katalog nummer 3000 eller BR 24 katalog nummer 3003, så lokomotivet kan anvendes på en Märklin digital modeljernbane.

Vi anvender Märklin 6021 Central Control, Mobile Station 2, central Station 2 og Central Station 3 i undervisningen.

Du kan anvende dit eget eller instruktørens udstyr, til at lære i praksis.

Du skal forvente at bruge ca. 500 kr. til materialer, udover kursusprisen.

Et virkelig godt kursus, som jeg kan anbefale….” Citat fra Per, en af vores tidligere kursister

2: Videregående med automatisering af den digitale bane (Märklin HO digital – Programmering af lokomotiver og opbygning af bane)

Kurset er for dig, som gerne vil kunne programmere dine lokomotiver og bygge en grundlæggende Märklin digital modeljernbane med automatisk drift.

Vi programmerer lokomotiver med dekodere fra Märklin og ESU, og I bygger en Märklin modeljernbane med k83/m83, k84/m84 dekodere, s88 tilbagemelding og koder automatik (hændelser) på CS2 og CS3.

Vi anvender Central Station 2 og Central Station 3 og ESU LokProgrammer i undervisningen.

Du skal have kendskab til de helt grundlæggende digitale modeljernbanebegreber svarende til grundkurset Märklin HO digital – på den lette måde.

Har brugt en vidunderlig weekend på denne workshop og på at ombygge et gammelt Marklin 3021 (V200) om til et digitalt lokomotiv med lyd! Et lokomotiv fra min barndom (1961). Så tag på det gamle tog med på kursus eller workshop og få glæde af det gamle på en digital måde.” Citat fra Poul, en af vores tidligere kursister

3: Workshop med ombygning af lokomotiver og vogne (Märklin HO digital – Workshop)

Kom til to dage med ombygning og vedligehold af dine egne lokomotiver til digital og f.eks. lys i vogne til Märklin digital Modeljernbane med dekodere fra Märklin eller ESU.

Undervisningen er praktisk og baseret på støtte fra instruktøren og gensidig hjælp mellem kursisterne.

Instruktøren medbringer prøvestande baseret på Märklin 6021 Central Control, Mobile Station 2, central Station 2, Central Station 3 og ESU LokProgrammer, så du kan afprøve og programmere dine ombyggede lokomotiver og vogne. Du får tilsendt eksempler på materialer til ombygning forud for workshoppen, så du har mulighed for at købe, det du får behov for hos din egen modeljernbaneforretning. Instruktøren medbringer et udvalg af reservedele, LED, modstande etc., som du kan købe.

Har brugt en vidunderlig weekend på denne workshop og på at ombygge et gammelt Marklin 3021 (V200) om til et digitalt lokomotiv med lyd! Et lokomotiv fra min barndom (1961). Så tag på det gamle tog med på kursus eller workshop og få glæde af det gamle på en digital måde.” Citat fra Poul, en af vores tidligere kursister

4: CS3/CS3+ grundkursus

På dette kursus bliver du godt klædt på til at anvende Märklin Central Station 3 eller 3+.

Undervisningen er praktisk og øvelsesorienteret, og vi gennemgår bl.a. menusystemet, stik og tilslutninger, backup af dine data, tilslutning af pc, oprettelse, styring og programmering af lokomotiver og vogne, tilslutning af artikler som sporskifter, signaler, s88, sporplan og meget mere.

Du kan vælge at tage din egen CS3 med eller arbejde i gruppe med en af instruktørens.

”Jeg kan stærkt anbefale disse kurser hvis du er interesseret i digital tog.”; Christian, som har været med på flere Märklin digitale kurser

Kurserne afholdes i Greve på Sjælland og i Vejle i Jylland.

KursusAfholdes i GreveAfholdes i Syd- og Sønderjylland
Grundlæggende digital modeljernbane (Märklin HO digital – på den lette måde)23. februar, 2. og 9. marts 2022
https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/kreativ-med-teknologi/aof-greve/2522102117/marklin-h0-digital-pa-den-lette-made/21398/

Vejle eller Esbjerg: 21. – 22. maj
https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/kreativ-med-teknologi/aof-esbjerg/1122102901/marklin-h0-digital-pa-den-lette-made/21725/
Märklin H0 digital – Udvidet kursus: Programmering af lokomotiver og opbygning af bane21. og 29. marts samt 4. april 2022
https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/kreativ-med-teknologi/aof-greve/2522102120/marklin-h0-digital-udvidet-kursus/21233/
Märklin H0 digital – Workshop med ombygning af lokomotiver og vogne 
CS3/CS3+ Grundkursus2., 9. og 16. maj 2022
https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/kreativ-med-teknologi/aof-greve/2522102119/marklin-cs3-grundkursus/21232/
Vejle: 19. – 20. marts 2022
https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/kreativ-med-teknologi/aof-vejle/9122102901/marklin-cs3-grundkursus/21751/

Tilmelding til kurserne i Greve, Vejle, Sønderborg og Esbjerg på : https://aof.dk/kurser/kreativ-fritid/?categories=8060

Webinarer – online

Webinar digitaltog.dk #13 Function mapping – ESU dekodere, 31. majAFLYST p.g.a. få tilmeldte

Programmering af ESU version 5 dekodere med fokus på, hvorledes man laver function mapping, d.v.s. programmerer hvorledes funktionstasterne på en ESU dekoder skal virke.

På Webinaret gennemgås programmering med anvendelse af Märklin Central Station 3 (CS3) og ESU LokProgrammer.

Der er mulighed for skriftlige spørgsmål i chatsystemet undervejs, og evt. korte opsamlende spørgsmål til sidst. Pris: 60,- kr.

Tilmelding på: https://billetto.dk/e/webinar-digitaltog-dk-12-function-mapping-esu-dekodere-billetter-601828

Webinar digitaltog.dk #14 Lys i lokomotiver og vogne, 28. juniAFLYST p.g.a. få tilmeldte

Gennemgang af løsninger på lys i lokomotiver og vogne på din H0 modeljernbane, herunder glødepærer, LED, LED-bånd, færdige løsninger m.m.

Der er mulighed for skriftlige spørgsmål i chatsystemet undervejs, og evt. korte opsamlende spørgsmål til sidst. Pris: 60,- kr.

Tilmelding på: https://billetto.dk/e/lys-i-lokomotiver-og-vogne-billetter-612152